Kis lakások szellőztetése

06 március 2018

Az 1-2 helyiséges lakások modernizálása (pl. nyílászárók cseréje) után nagyon gyakran jelennek meg az olyan problémák, mint a penészesedés, vagy a túl magas páratartalom, ami télen kellemetlen közérzetet okoz.

Ráadásul sok lakásban küzdenek a lakók a városi közlekedés okozta szálló por és füstgázok hatásaitól is. Erre a problémára fejlesztette ki a Zehnder a legkompaktabb megoldását: a ComfoAir 70 entalpiahőcserélős 1+1 helyiséges szellőztetőgépet.

 

A hagyományos ablakon való szellőztetés kényelmetlen, energiapazarló, ráadásul a legtöbb esetben nem nyújt megoldást a fennálló problémára (pl. penészesedésre).

 

Ha olyan lakásban élsz, ahol csupán egy szoba, konyha és vizes helyiség van, ez a tökéletes választás arra, hogy mindig tiszta, friss levegő legyen benn úgy, hogy közben energiát is spórolsz.

 

Ez a gép egyszerre képes megoldani a konyha vagy a fürdőszoba párás levegőjének elszívását és a háló friss levegővel való ellátását anélkül, hogy a meleg levegőt kiszellőztetnéd az ablakon keresztül!

 

Ezáltal egy kis lakásban is nagyon sok energiát spórolhatsz meg!

 

Az ellenáramú entalpia hőcserélőnek köszönhetően pedig a befújt levegő nedvességtartalmát is optimalizálni tudja a szellőztetőgép.

 

A másik nagy előnye ennek a megoldásnak:

A beépítéséhez elegendő egyetlen külső határoló falat áttörni. Maga a gép egy nagyon esztétikus megjelenésű, csendes berendezés, így akár a hálóban, akár a fürdőszobában is elhelyezhető és természetesen arra is van lehetőség, hogy egy harmadik, pl. tároló helyiségben legyen beüzemelve, és az elszívást, befúvást légcsatornán keresztül valósítsa meg a többi szobában.

 

Mi is az az entalpia hőcserélő?

Egy olyan különleges hőcserélő, amellyel nem csak az elhasznált levegő hője, hanem a páratartalma is visszanyerhető.

Így nincs szükség külön párásító berendezésre a lakásban.

A téli időszakban a levegő sokkal szárazabb, mint az év többi részében (mivel alacsony hőmérsékleten kevés nedvességet tud magában tartani). A száraz levegő nem komfortos, kapar tőle a torkod, kiszáradnak a nyálkahártyáid, egyszóval kellemetlen közérzetet biztosít.

Erre megoldás az entalpia hőcserélő, ami képes párásítani és előmelegíteni egyszerre a befújt friss levegőt.

Viszont! Mivel ezzel a módszerrel nem plusz nedvességet juttatunk be a levegőbe, hanem az elhasznált levegő páratartalmát hasznosítjuk újra, ezért akkor tud hatékonyan működni, ha az lakásban van páraforrás (fürdőszoba, konyha. száradó ruhák).  Ha nem kerül plusz nedvesség a levegőbe, akkor nem tudja elvonni a szellőztetőgép, így a befújt levegő is száraz marad.

 

Mi a helyzet a meleg évszakban?

 

A nyári időszakban a szellőztetőgépben képes fordítottan működni az entalpia hőcserélő, azaz a levegőből elvonni a nedvességet, és szárazabbá tenni azt. Így növelve a nyári hőségben a komfortérzetet.

Ráadásul: a kánikulában az entalpiahőcserélőnek köszönhetően a klimatizálás is sokkal gazdaságosabb.

 

Ha Te is olyan lakásban laksz, ahol csupán  1-2 helyiség van, és szeretnél friss levegőt az otthonodba, válaszd a Zehnder kompakt megoldását!

 

Kérj személyes időpontot bemutatótermükbe, amikor szakértőnk segít eldönteni, hogy ez a legjobb megoldás számodra, és válaszol az összes felmerülő kérdésedre!

 

Időpont egyeztetéshez hívd a +3630-815-2151-es számunkat, vagy írj az info@szellozteto.hu címünkre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>