Hogyan óvd meg a gyereked egészségét a négy fal között?

21 augusztus 2018

Ha szülő vagy, nem szükséges emlékeztetni arra a bizonyos pillanatra, amikor tágra nyílt szemekkel, szapora pulzussal pillantod meg a terhességi tesztet, amit a párod eléd rak. Majd rögtön jön a tervezés, gondolkodás: mit, hová, hogyan. Az otthontervezésből viszont gyakran kimarad egy igen fontos tényező: a bababarát bútorok és gyerekzáras megoldások mellett nem is téma a gyerekszoba levegőjének minősége.

Vajon miért gond ez?

Gyerekeket nevelni és gondozni kihívás és nehézség is. Ilyenkor a bizonytalan szülői önképző és gyerekfenntartó polgári kör (hívjuk anyának és apának) a gyerekprojekt minden apró részletre igyekszik kitérni.

Komfortos környezetre törekszik, ahol napról napra növekedik majd a kicsi; nyugodt környezetben.

A gyerekszoba és az otthon legyen biztonságos, precízen tervezett. A gyerekzár már a terhesség idején felkerül minden fiókra. A legtrendibb kellékekkel kialakított gyerekszoba azonban elszenved egy igen gyakori problémát: a légszennyezettséget.

A levegő minősége a gyerekszobákban a rendszeres szellőztetéssel sem mondható kielégítőnek.

 

Az elégtelen szellőztetés a gyerekszobát és az otthonod sem kíméli

A gyerekszoba elmaradhatatlan eleme a korszerű nyílászáró, amivel igyekszel elérni, hogy a meleg benn maradjon.

Ezzel elérve a „túl jól hőszigetelt” épületet, ahol a hőhidak mentén gyakran alakul ki páralecsapódás, amely penészedést eredményez. Egyes gombaspórák még a nyitott ablakon is bejutnak. A gyerekszoba spóraösszetételét elsősorban a levegő páratartalma és hőmérséklete befolyásolja.

 

A felhalmozódó pára olyan mellékproblémákat hoz létre, mint

  • a magas páratartalom miatti párakicsapódás
  • a párakicsapódásból keletkező penészképződés
  • a penészképződésből pedig a súlyosbodó légúti tünetek és egészségügyi kockázatok.

 

A magas páratartalom pedig kedvez a baktériumoknak, vírusoknak, atkák elszaporodásának. És az asztma kialakulásának is.

 

Ráadásul a babára sem mered rányitni gyakran az ablakot?

A szellőztetés rendszeres hanyagolása hosszabb időtávon az egészségnek is árt. Miközben te igyekszel a gyermek minden élethelyzetében keresni azokat az eszközöket, körülményeket, amivel:

 

  • erősítheted a gyerek immunrendszerét,
  • óvhatod az egészségét,
  • és elkerülheted az asztma kialakulásának esélyét.

 

Azon vagy, hogy segítsd az idegrendszere fejlődését. A rizikós vagy az egészségére káros dolgokat inkább elkerülöd. A szellőzés és a friss levegő hiánya, valamint mennyiségének csökkenése viszont az egészséget rombolja.

De létezik olyan megoldás, ami a gyermek egészségét a saját szobájában, az otthonodban is óvja. Sokkal hatásosabban és biztonságosabban, mint egy mezei szellőztetés.

 

Gyerek egészségét óvni a gyerekszoba levegőjével? Mindezt a hővisszanyerő szellőztetőrendszerekkel érheted el.

 

Szabályzott szellőztetést valósíthatsz meg a gyermekszobában, ahol kontrollálható a belső tér levegője. Itt nem kell tartanod a gyermek egészségét illetően sem.
A szellőztetőrendszerek kiszűrik a pollenek, a por és a külső szagokat is, a páratartalmat pedig egészséges szinten tartják.
A szellőztetőrendszer friss levegőhöz juttatja a gyermekszobát a nap 24 órájában. A köhögéstől és tüsszögéstől mentes mindennapokon nem fogod a gyerekorvost látogatni. Biztonságos levegőt biztosíthatsz a gyermekednek.

Kinézete modern, nem rondít bele a gyerekszoba igényesen kialakított stílusosába sem.

 

A gyerekszoba levegője oxigénben dús, de a szennyező anyagoktól mentes lesz. Időpont egyeztetéshez hívj a +36-30-815-2151-es számon, vagy írj az info@szellozteto.hu címünkre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>