Télen cserélnél ablakot? Akkor erről ne feledkezz meg!

28 augusztus 2018

 Szeptembertől a munkahelyen is friss erőre kapva, a nyári punnyadásból kievickélve új stratégiák mentén tervezzük az év végi hajtást. Valahogy az építkezéseken is ritkulnak a munkálatok. Vannak, akik mégis ilyenkor ősszel, illetve a tél közeledtével cserélnek ablakot. Ami ezután jön, arra viszont nem számítanak.

Vannak, akik az ősz beálltával lemondanak az ablakcseréről. Tévesen azt hiszik, hogy kénytelenek átvészelni a telet a magasabb fűtésszámlával, mert vége az ablakfelújítási szezonnak.

A lakásfelújítási munkálatokba a hűvösebb őszi vagy téli időszakban bele se kezd a nép, hiszen úgy vélik a hűvösebb időben kihűlhet a lakás és a rögzítőanyagok megkötése sem ideális.

Miközben a szakemberek szerint az őszi-téli időben nincs akadálya az ablakcserének.

Valóban nincs.

Akik mégis rászánják magukat és nyílászárót cserélnek a téliesen hideg időszakban, elég hamar szembesülhetnek egy gyakori problémával: a téli időszakban a levegő sokkal szárazabb, mint az év többi részében.

 

Miért szárazabb télen a levegő, és miért okozhat gondot ez neked?

Oka, hogy alacsony hőmérsékleten a levegő kevés nedvességet tud magában tartani. A száraz levegő viszont nem kellemes. Ezt tapasztalhatod akkor is, ha épp kapar a torkod, és a téli időszakban gyakorta kiszáradnak a nyálkahártyáid.

Egyszóval kellemetlen közérzetet biztosít.

A légtömör belső teret eredményező hiper-szuper korszerű nyílászárócserének köszönhetően pedig a benti páratartalom is egyre magasabb lesz. Nem tudod, hogy miért penészedsz már karácsonykor; és miért vagy olyan fáradt, mint aki nem volt szabadságon 5 éve.

 

Ablakot cseréltél a hideg időben – máris jönnek a negatív tünetek, amit jobb nem annyiban hagyni

 

Elsőre örülsz az új nyílászárónak, majd jön a feketeleves.

 

 • A lakásnak egyre jobban kezd „furcsa, vagy régies szaga” lenni. Mintha nitrót nyomtál volna a büdös otthon megteremtésére.
 • Elmondhatod, hogy egyre inkább vizesedik az otthonod, a penészfoltok is egyre gyakrabban táncolnak a szemed előtt.
 • A téli sötét időre fogod, hogy állandóan csak aludnál.

 

Érzed, hogy nincs friss levegő.

Mínusz 10 fok ide vagy oda; kénytelen vagy szellőztetni. A radiátor pedig máris előszeretettel fűti a külső teret. Miért is cseréltél ablakot, ha nem azért, hogy a régi korszerűtlen nyílászáró cserjével spórolj a fűtésszámlán?

Azért, hogy modern, korszerű otthonra tegyél szert, ahol nem szórod feleslegesen a pénzt?

De úgy tűnik egyre inkább csupán álom volt mindez.

Van azonban erre is egy hosszútávú hatékony és biztos befektetés. Amolyan „problémamegoldó”.

 

Az entalpia hőcserélő különösen téli időszakban lesz megváltás a számodra

 

Az entalpia hőcserélő olyan különleges hőcserélő, amellyel nem csak az elhasznált levegő hője, hanem a páratartalma is visszanyerhető.

Miért fontos ez?

Mert képes párásítani és előmelegíteni is egyszerre a befújt friss levegőt.

Télen nincs szükség külön párásító berendezésre a lakásban. Miközben nem plusz nedvességet jutta be a levegőbe, hanem az elhasznált levegő páratartalmát hasznosítja újra.

Hatékonyságához szükséges, hogy a lakásban legyen páraforrás (ilyen lehet a fürdőszoba, a konyha, a száradó ruhák).  Ugyanis, ha nem kerül plusz nedvesség a levegőbe, akkor a szellőztetőgép nem tudja azt elvonni, így a befújt levegő is száraz marad.

 

A legmodernebb szellőztetők hővisszanyerős kialakításúak, ezért energiatakarékosak.

 

 • Velük friss, egészséges levegőt kapsz az állandó és hatástalan ablaknyitogatás helyett.
 • Pihentetőbb lesz az alvás, végre nem leszel állandóan fáradt.
 • Erősebb immunrendszered lesz, a patikát is ritkábban látogatod.
 • Megfelelő lesz a páratartalom: száraz levegőtől és penésztől mentes.
 • Alacsonyabb fűtési és hűtési költségekkel számolhatsz.
 • Az utcáról betörő por, asztma, allergiát okozó allergén anyagok sem keserítik meg az életed.
 • Megfelelő tervezés mellett, épülő házak esetében kisebb mértékben lehet szükség külön fűtési rendszerre.
 • Gyakori takarítás és portörlés helyett „szabadnapos leszel”.

 

Több mint tíz éve foglalkozunk a hővisszanyerő szellőztetőrendszerek telepítésével, ebből az utóbbi öt évben kizárólag a Zehnder márka termékeivel dolgoztunk.

Műszeres méréseinknek hála nem fogsz vakon lövöldözni, és találgatni, hanem pontos információk alapján dönthetsz. Nálunk megtalálod a konkrétumokat, amit annyi helyen hiányolsz.

Nem csak belevágunk a munkába, hanem pontról pontra elmondjuk, hogy mi fog történni. Minden kérdésedre választ kapsz.

 

Tudj meg többet a pihentető alvást biztosító módszerről, gyere el a bemutatótermünkbe, és ismerd meg a Zehndert még alaposabban, hogy egyetlen kérdés se maradjon nálad megválaszolatlanul. Időpont egyeztetéshez hívj a +36-30-815-2151-es számon, vagy írj az info@szellozteto.hu címünkre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>