Asztmás vagy? Szüntesd meg a szenvedést egyszer és mindenkorra

07 szeptember 2018

„Asztmás vagyok. Ez ellen nincs mit tenni, együtt kell élni vele.” Talán véled te is. Tény, hogy az asztma már a leggyakoribb gyerekkori krónikus betegség, és az orvosok szerint a kialakulásában vélhetőleg genetikai és környezeti tényezők kombinációja is szerepet játszik. Azonban kevesen tudják, hogy az allergiás tüneteket okozó por- és pollenrészecskék kintről is könnyedén bejöhetnek az otthonokba. Ez ellen pedig igenis sokat lehet tenni. Létezik komfortos, stabil és rendkívüli megoldás az asztmatikus problémák mérséklésére.

Az orvosok szerint, aki érzékenyebb a környezeti allergénekkel vagy irritáló anyagokkal szemben – és korai és gyakori fertőzéses megbetegedésekben szenved-, annál nagyobb a kockákat az asztmatikus megbetegedések kialakulásának.

 

Az asztmát kiváltó tényezőket lehet egyáltalán szűrni? – teszed fel a kérdést talán te is

 

Az asztmát kiváltó tényezők között vannak az allergének (ilyenek a pollenek, gombák) is; de a poratka, a füst, a vegyszerek és a légszennyeződés is.

 

Emiatt sokan vidékre költöznek vagy magaslati levegőre, ezzel is csökkentve a rizikófaktorokat. Az asztmás beteg légútjai ugyanis nagyon érzékenyek, ezekre a „provokáló tényezőre” sokkal erőteljesebben reagálnak.

 

Hiába a nagyvárosi szmog kerülése, a dohányzás elhagyása; van ugyanis olyan tényező, ami elől a magaslati levegőn sem menekülhetsz: az otthonod belterének légszennyezettsége.

 

 

Tudtad? Az időnk kilenctizedét zárt terekben töltjük, miért fontos ez?

 

Egyre több adat utal rá, hogy a beltéri levegő számos betegség kialakulásához járulhat hozzá. A zárt terek levegőjében ugyanis kórokozók találhatók. Ezek a kórokozók a korszerű nyílászárók elterjedésével még inkább teret nyertek.

Így egyre több a felső légúti panasz, a gyakori fáradtság és fejfájás is. A hőszigetelési módszerek megváltozása nélkül ugyanis lehetetlenség elkerülni a gyakrabban kialakuló hőhidakat, ezzel együtt a lecsapodó pára és a gombák szaporodását.

A lakóterek spóraösszetételét elsősorban a levegő páratartalma és hőmérséklete befolyásolja. A szénanátha és asztmás reakciók nem elsősorban a kinti levegő vagy a kinti növényzet miatt uralkodhatnak el.

 

De a benti levegő összetétel is közrejátszik az asztmatikus problémák kialakulásukban.

Ugyanis a kinti levegő nem megfelelő szűrése, és a belső páratartalom által kialakult állott benti levegő épp annyira kockázatos, mintha kint lennél.

 

 

Naaa és, majd gyakrabban szellőztetek – gondolod így talán te is

 

Az allergiás tüneteket okozó por és pollen részecskék kintről is bejöhetnek az otthonodba. Talán jó lenne végre az elégtelen szellőzés miatt kialakuló poratkák szaporodását meggátolni valahogy, mert emiatt vagy allergiás.

Mindeközben a szálló por mennyiségét is csökkenteni.

Mindez lehetséges, a “szmogriadó” megszűnhet az otthonodban.

Azonban nem a rendszeres szellőztetéssel fogod ezt kivitelezni. Az ablakon való szellőztetés kényelmetlen, energiapazarló, és hatástalan: legtöbb esetben a penészedés problémáját sem oldja meg.

 

 

Létezik egy olyan berendezés, amiből a belső légtér veszélyes lakói gyorsan és hatékonyan kiszűrhetőek.

 

Ami szűrten érkező friss levegőt biztosít, és megelőzi a betegségeket.

A hővisszanyerős szellőztetőrendszerek télen a kiáramló elhasznált levegő hőenergiájával melegítik fel a beáramoltatott friss levegőt, nyáron pedig a kivezetett levegővel vonják el a friss levegő hőenergiáját, ezzel kellemesen hűvös levegőt juttatnak a belső légtérbe.

Egyes típusok a befújt levegő nedvességtartalmát is optimalizálni tudják. Pepecselés nélküli gyors megoldást nyújtva a tiszta levegő megteremtésére, mivel a beépítéséhez elegendő egyetlen külső határoló falat áttörni.

 

A mindennapok nyugodt percei asztmásként is megadathat neked. Győzelmet arathatsz az allergia felett; hosszútávon biztosíthatod magadnak és családodnak az egészségükre ártalmas anyagok kiszűrését.

 

 

Felejtsd el az állandó köhögést, tüsszögést, könnyező szemeket és asztmatikus rohamokat. Élj mindennap tiszta, friss levegőn: odabent az otthonodban. Ehhez írj nekünk, vagy látogass el bemutatótermünkbe. Ismerd meg a Zehndert még alaposabban, hogy egyetlen kérdés se maradjon nálad megválaszolatlanul. Időpont egyeztetéshez hívj a +36-30-815-2151-es számon, vagy írj az info@szellozteto.hu címünkre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>