Hogyan fog kinézni az otthonod egy hővisszanyerős szellőztetőrendszerrel?

17 szeptember 2018

Jó-jó, az előnyök. Mindezt tudod, de mégis hogyan képzelj el az otthonodban egy hővisszanyerős szellőztetőrendszert? Hiszen az otthonod most jól néz ki, és harmonikus kis szigetnek tekinted; nem rondítanál bele. Jó hír, hogy nem is fogsz.

Neked már nem szükséges ecsetelni a hővisszanyerős szellőztetőrendszerek legfőbb előnyeit, tisztában vagy azzal, hogy:

 

  • Kiszűrik a pollenek, a por, és a külső szagokat. Biztonságban érezheted magad ezekkel szemben is. Ráadásul egészséges szinten tartja a páratartalmat.
  • Nincs konyhaszag, dohányfüst.
  • Tudod, hogy spórolhatsz velük, mert alacsonyabb fűtési és hűtési költségekkel jár a használatuk.

 

  • Üzemeltetése az otthonodban olyan prémium-részlet, mely ma már lassan minden igényes és modern, trendi otthon kelléke
  • Tudod, hogy 2020 után a levegőből is pénzt tudsz csinálni, mert egy központi szellőztetőrendszer nem csupán az egészséged óvja meg, de még megtakarítást is jelent. Az ablaknyitogatáshoz képest tizedannyi energiába kerül a rendszer működtetése.
  • Emelheted házad értékét a rendszerrel.

 

Friss, egészséges levegővel ajándékoz meg a nap 24 órájában; a folytonos, mégis hatástalan ablaknyitogatás helyett. Ezáltal a minőségibb levegőnek valódi és pihentetőbb alvást köszönhetsz és megfelelő lesz a páratartalom is a lakásban.

Sokkal kevesebb takarítás és portörlés fog a to-do listádra kerülni, elfelejtheted az ilyen házimunkával való pepecselést.

És itt a nagy kérdés: hogy fog ez kinézni az otthonodban?

Képzelj el egy szellőztetőrendszert, amely a szellőztetéssel elpazarolt energia egy tizedéből működőképes. A gondos tervezésnek hála pedig egészséges életfeltételt biztosít.

A lakásban mindösszesen modern megjelenésű „radiátorszerű” elemekkel találkozol, és esztétikus rácsok jelennek meg. Vagy még azt sem, szinte láthatatlan, a környezetébe teljesen belesimuló légszelep lesznek.

A légcsatornák általában a födémbe vannak építve, számodra láthatatlanok. Mindeközben viszont tisztítható műanyag légcsatornákról van szó, a működése ilyen mértékben sem „veszélyes”.

Kialakítása során az elhasznált levegő friss levegővel történő keverése is kivédett.

Egy rendszer, melynek karbantartását és a légszűrők cseréjét is szakértelemmel végzik el neked az otthonodban, a helyes működése érdekében.

Miközben kezelése rendkívül egyszerű, kényelmes.

Ezekben a hővisszanyerős szellőztetőgépekben két ventilátor található, ez egyik folyamatosan elszívja a rossz, elhasznált és – a téli beltéri teregetésnek és ablaknyitás nélküli fürdésnek hála-, a párás levegőt is a lakásból.

A másik ventilátor ezzel párhuzamosan friss levegőt juttat a lakásba.

A két levegőáram nem találkozik egymással, hanem az ellenáramú hőcserélőben elhalad egymás mellett. A friss levegő felmelegszik, az elhasznált levegő pedig lehűl. Sőt, az entalpia hőcserélők esetében a páratartalmuk is cserélődik.

…”mindezt zavaró hangok nélkül”.

Miért előnyös ez?

Mert a téli száraz időszakban az ilyen hőcserélővel rendelkező gépeknek hála nem lesz száraz a lakás levegője.

Új épületbe volna rá szükséged? Akkor a központi gépet ajánljuk helyiségenkénti légcsatornával csatlakozva

Új épületbe leginkább központi gépet javaslunk, erre a gépre légcsatornával csatlakozik rá minden helyiség. Képzeld el, ahogy a fürdőszobában fürdesz, miközben nem élsz át dzsungelklímát, és afelől is nyugodt vagy, hogy a penész sem fenyeget

A vizes helyiségekből a rendszer folyamatosan elszívja a levegőt, miközben az otthonod többi részébe bejuttatja a frisset.

És mindebből szinte semmit sem hallasz.

Ha magas hatásfokú hővisszanyerős szellőztetőt használsz, számottevő hőenergiát tartasz a házban. Télen nincs pára, penész a lakásban, „van levegő odabent”, és a fűtésszámla sem szökik az egekbe.

Tudj meg többet a pihentető alvást biztosító módszerről, gyere el a bemutatótermünkbe, és ismerd meg a Zehndert még alaposabban, hogy egyetlen kérdés se maradjon nálad megválaszolatlanul. Időpont egyeztetéshez hívj a +36-30-815-2151-es számon, vagy írj az info@szellozteto.hu címünkre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>