Pénz a levegőből – 2020-tól a hővisszanyerős szellőztetőrendszerrel

25 szeptember 2018

2020-tól a kötelező közel nulla energiaigényű (KNE) épületek létezni sem tudnak majd a hővisszanyerős szellőztetőrendszerek nélkül. Ez azt jelenti, hogy 2020-tól akár pénzt is csinálhatsz az otthoni levegődből.

Ha építkezel, akkor hosszútávra tervezel. Jobb esetben.
Általában nagyértékűek és tartósak a beruházások: jó esetben akár 50-100 évig is fennáll egy épület, de a pepecselős felújításon kívül a nagyobb horderejű átalakításig is eltelik akár minimum 25-30 év.

Ha most nem KNE eredménnyel készül egy épület, néhány év múlva már elavultnak fog számítani.

Tudtad?

  • A házad több az otthon idilli melegénél, a béke szigeténél.
  • A házad több egy egyedi, személyre szabott különleges helynél, ahová büszkén hívod át a barátokat, üzlettársakat.
  • A házad több mint egy biztonságos lak, amit alaposan és megfontoltan építesz meg.

A házad egy befektetés, amely akár tízezreket spórolhat neked havonta hosszútávon, és néhány különleges és megfontolt választással értékesebb mivolta miatt értékesebb is lehet.

Sőt.

2018-tól már veszteség lehet a számodra, ha nem a közel nulla energiaigényű (KNE) épületekben gondolkodsz

Az Európai Uniós szabályozásnak megfelelően minden új épületnek 2021. után KNE épületnek kell lennie. Viszont egy 2014-es szabályváltoztatásnak megfelelően már a 2018. január 1. után benyújtott építési engedély iránti kérelmeknek is meg kell felelniük a KNE követelményeknél enyhébb, költségoptimalizált követelményeknek.

Ha már 2020-ban beköltöznél …

…akkor az épületek engedélyeztetése és kivitelezése esetén lehet, hogy még most nem minden esetben szükséges megfelelned – csak akkor, ha 2020. december 31-e után fogod használatba venni és az építési engedély iránti kérelmed 2016. január 1-je után nyújtottad be.

De miért gondolkodnál másban?

Az építési költségek legfeljebb 10-15%-kal emelkedhetnek (de gondos tervezéssel akár 10 %-nál alacsonyabb is lehet), de a többletköltségek később pluszba fordulhatnak, hiszen a csökkenő energiafogyasztás révén pénzt termelnek neked.

Örülj inkább a szigorodó rendeleteknek – hogyan válhat előnyödre?

Az elmúlt 50-60 év arról szólt, hogy az újonnan épülő épületek komfortosabbak legyenek. A „túl jól hőszigetelt” házak azonban a kifogástalan nyílászárók miatt nehezebben szellőznek.

Ahogy a komfortosság javult, úgy nőtt:

  • az épületek energiafogyasztása,
  • fenntartási költsége
  • építési költsége
  • az épületek károsanyag-kibocsátása is.

 

Azzal, hogy energiatudatosan építkezel kedvezőbb lakókörnyezetet teremthetsz a családodnak, ügyelsz a környezet védelmére, az ország energiabiztonságának javításán fáradozol és befektetsz a házad gazdaságos üzemeltetésébe.

Ami most minimális többletköltség, az hónapokkal később plusz pénz bekerülését jelenti a családi kasszába.

 

Miért ügyelj erre már az építkezéskor?

Ha az új épületet már eleve nagy energiafogyasztásúra építetted, később sokkal magasabb költséggel, sok macerával, komoly kompromisszumok árán fogod tudni takarékosabb irányba javítani.

 

Jó hír, hogy az AA besorolás eléréséhez alkalmazható a gépi szellőztetőrendszerbe épített hővisszanyerő is!

 

Itt tulajdonképpen az épületből kilépő levegő hőjének újrahasznosításáról van szó. Az AA+ besorolás vagy annál jobb elérése ilyen berendezés nélkül szinte lehetetlenség (max. nagy mennyiségű áramfejlesztő telepítésével képzelhető el).

Hatékony működéséhez azonban az épület légzáróan tömített állapota szükséges. Kritikus a jó légzárás.

Nézzük a részleteket.

 

Milyen előnyöket jelenthet a hővisszanyerős szellőztetőrendszer alkalmazása az otthonodban?

Nagy tömítettségű épületek átka a nem megfelelő szellőztetés. E rendszer beépítésével mindig friss levegőt lélegezhetsz be otthonodban. Miközben olyan tényezőket zárhatsz ki az utcára, mint a pollen, a por, a szmog, a különböző szagok.

A nem megfelelő légcsere és a háztartási vegyszerek miatt allergiás megbetegedések alakulhatnak ki, Különösen fenyegető ez a fűtési szezonban, ritka ablaknyitása mellett, miközben a nagy légszennyezettségű külső környezet is rizikófaktor.

A hővisszanyerő szellőztetőrendszerrel megbízható minőségű levegőt engedsz az otthonodba, miközben a „beteg, levegőtlen állapotot” megszünteted.

 

  • Azt veszed majd észre, hogy javul a közérzeted, kevesebbet fáj a fejed. Pihentetőbb lesz az alvás, kevesebb a takarítás.
  • Nő a koncentrációs képességed, hatékonyabb lehet az otthoni munkavégzés
  • Gyorsulhat a szervezet regenerálóképessége. Biztonságosabb környezetben érezheted magad a tisztább-egészségesebb lakótérben, miközben jelentős energiamegtakarítást érsz el.

 

Ma már egyre kevésbé valósítható meg korszerű és komfortos lakókörnyezet a hővisszanyerős szellőztetőrendszerek beépítése nélkül.

Tudj meg többet a pihentető alvást biztosító módszerről, gyere el a bemutatótermünkbe, és ismerd meg a Zehndert még alaposabban, hogy egyetlen kérdés se maradjon nálad megválaszolatlanul.

>>>Időpont egyeztetéshez hívj a +36-30-815-2151-es számon, vagy írj az info@szellozteto.hu címünkre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>