A Zehnder története

A legjobbat neked:

Zehnder

A svájci központú Zehnder vállalatcsoport – amely mára a komfort, hővisszanyerő szellőztetés és a fűtési megoldások megkerülhetetlen szereplője lett – története több mint száz éve, az 1800-as évek végén kezdődött. Az akkor a 30-as éveiben járó Jakob Zehnder Adler kerékpárok értékesítéséből és szervizeléséből szerzett jövedelme alapozta meg a családi vállalkozást, amelyet 1912-ben alapított meg három legidősebb fiával: ez volt a J. Zehnder & Söhne.

1930-as évek

A cég a harmincas években, a központi fűtéses megoldások megjelenésekor fejlesztette ki saját, „Charleston” fűtőtestét, ami Európában gyorsan vált a radiátor szinonimájává. Bár erre a termékre gyakran hivatkoznak öntöttvas radiátorként, valóban egy acélszerkezetű, tagos-oszlopos radiátorról van szó. Ezzel a termékkel indult el a vállalat a design fürdőszobai és szobai radiátorok, valamint az ipari létesítmények energiatakarékos fűtését megoldani képes termékek irányába.

1990-es évek

A kilencvenes évek végén, a passzívház sztenderdek elterjedésével a Zehnder megkezdte saját, hővisszanyerő szellőztetőrendszerének kifejlesztését. A cég folyamatosan dolgozott azon, hogy a termékei egyre jobbá váljanak, így elősegítve azt, hogy egyre több lakásban lélegezhessenek fel a lakók. Emellett a piac fontos szereplőinek felvásárlásával, és az ott felhalmozott tudás alkalmazásával is egyre szerteágazóbb ismeretek birtokában végezték és végzik fejlesztéseiket ma is.

2010-es évek

A Zehnder fejlesztőinek munkáját nagyban segítette a hővisszanyerő rendszerek rohamos terjedése is, illetve az ennek hátterében álló szigorodó energetikai előírások, és a lakóterek levegőminőségét szabályozó rendeletek egyre általánosabbá válása. A cég a 2010-es évekre a hővisszanyerő szellőzési piac vezetőjévé, valamint az ilyen jellegű megoldások szakértőjévé vált, mi pedig az ő termékeiket kínáljuk neked annak érdekében, hogy mindig friss, tiszta levegő vegyen körbe otthonodban.